27 mei 2013

vuurjuffer aan de poel

vuurjuffer (mannetje) op blad van wateraardbei




6 opmerkingen:

  1. Prachtige en zomers aandoende foto!
    De vuurjuffer lijkt wel met koper beslagen op lijf en staarteinde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Menck,
    wel dat viel me ook op: die banden van koper of goud. Het is me eigenlijk nooit eerder opgevallen maar het maakt dit beestje wel extra mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier is het armoe troef, met dat koude weer. De libellen en juffers laten het echt afweten. Ik hoop dat het nog wel eens warmer wordt, dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een schone. Nu zaterdag ook hopen op zo'n weer (en zondag ook)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik zag vandaag 3 vuurjuffers aan de amfibiepoel en eentje volledig kleurloos. In het water zitten ook larves klaar om uit het water te kruipen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zal ook eens gaan kijken, al zal dat iets te optimistisch zijn waarschijnlijk, dat plasje ligt er nog maar een paar maanden, een nieuwe wereld van juffers en consoorten gaat opengaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.