25 mei 2013

stock van 20 jaar


Een oproep op mijn blog en mijn facebook  mocht niet baten: geen kat, zelfs geen hond,  bleek geïnteresseerd te zijn in gratis plantenpotjes. Intussen ben ik zelf ook tot het besef gekomen  dat er in mij geen plantenkweker schuilt en dat een nuttig gebruik van deze berg verzamelde potten daardoor niet in het verschiet ligt.

Meer dan 20 jaar lang heb ik ze in een verloren hoek van de tuin verzameld maar de aanzwellende berg begon gênant te worden. Tijd voor een grondige opruiming - waar een opentuinmoment niet goed voor is - en dus stapelde ik alles met zorg in onze aanhangwagen die nu klaar staat om naar het containerpark gereden te worden. Mits betaling, zal mijn stock van 20 jaar in een of andere container verdwijnen. Ergens jammer maar als niemand ze wil - en een terugnameplicht door de verkopers zit er ook niet aan te komen - zie ik geen andere oplossing.

Brand lekker!

9 opmerkingen:

  1. Tja, bij ons liggen die her en der, ik zou bij god niet weten hoever we al zitten na 5 jaar. Af en toe dunnen ze ietwat uit door natuurlijke selectie = dan waait er een losliggende ergens heen.
    Maar binnenkort moeten die ook eens weggewerkt worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is die jongere generatie tuiniers hé! Die hebben den oorlog niet meer meegemaakt, in mijn tijd ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net weggedaan. Had ik de portier van dienst er niet op gewezen dat het afval was (restafvalcontainer), had het me niets gekost. Nu 4 euro, dat valt nog goed mee. Leve het containerpark.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat ik ook schuldig ben :-)
    Maar zoveel potjes? Neen, echt niet, dat is een indrukwekkende hoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Huh? Bij ons in het containerpark is daar een aparte container voor, dus niet bij het restafval.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Alcyon, lang geleden :) Wel, ik denk dat de toezichters het zelf ook niet altijd weten wat waar moet. Het is inderdaad vreemd dat elk containerpark zowat zijn eigen visie op sorteren, weggooien en betalen heeft. Je zou verwachten dat de overheid of OVAM een duidelijke lijn uitzet die in gans Vlaanderen geldt. In dit geval had ik natuurlijk het liefst iemand anders de potjes gegeven, hergebruik dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben een oude stock kwijtgeraakt tijdens de opentuinendag - toen hadden we in het voorjaar massa's kiemplantjes die her en der in de tuin uitkwamen opgepot en liefdevol verzorgd ... en ze dan met de opentuindag te koop gesteld - tegen spotprijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. tuincentrum bij ons in de buurt neemt alle potten terug, recyclage bedrijft haalt ze op ... for free

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @anoniem: zo zou het moeten. Chapeau voor dat tuincentrum.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.