2 september 2012

3 foto's van vandaag

Zonet nog enkele foto's geschoten in de tuin. Onderwerpen genoeg:

1. De trampoline is verhuisd en de ruimte die nu vrijgekomen is, wordt momenteel flink onder handen genomen om er een nieuwe bestemming aan te geven. Met alle stenen die ik nog op mijn geleeg vond, heb ik reeds een pad bij mekaar gepuzzeld en ook de (droge) grond werd al omgespit. Hierover later meer.

2. De gehakkelde aurelia's en opvallend veel atalanta's drinken zich lazarus aan de rottende perziken die onder de boom liggen. Grappig is dat er ook heel wat rijpe perziken in de zwemvijver vallen en dat de goudwindes dit als een feestmenu beschouwen. Met zijn allen vliegen (in feite zwemmen) ze erop af als er eentje in 't water plonst. 't Lijken wel hyena's die een vette kluif gevonden hebben.

Scabiosa ochroleuca

3. De tuin heeft zich vrij goed hersteld van de hittegolf. Hier en daar komt de echte herstsfeer al om de hoek loeren: de Helianthus 'Lemon Queen' en de herfstanemonen bijvoorbeeld. De kardinaalsmuts (E. planipes) staat momenteel op zijn mooist want de oranje zaadjes hangen aan de knalrode 'kardinaalsmutsen'. De Geranium Rozanne doet zijn naam alle eer aan. Nog steeds sieren de blauwe bloemen deze dankbare vaste plant. Een specialleke is de Scabiosa ochroleuca (gekocht als een Cephalaria ochroleuca). Deze zachtgeel bloeiende Scabiosa doet het al wekenlang prima, zelfs de droogte kon hem niet deren. Leuk is dat je aan één plant wel honderd bloemen kunt hebben en dat je ze in alle bloemstadia kunt aantreffen. In Polen vonden we deze plant ook in het wild. Een prima tuinplant.

Geranium 'Rozanne'

Euonymus planipes (kardinaalsmuts)

7 opmerkingen:

 1. Die Scabiosa ochroleuca heb ik ook net in de tuin geplant (aangekocht bij een kwekerij uit Merchtem die door één of andere blogger ;-)was besproken). Hele mooie inderdaad.

  Ondertussen verwachten wij de komende weken verdere uitleg bij dat stukje nieuwe tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé - Zie geranium Rozanne staat sinds dit jaar ook in de biodiverse tuin. Maar die Scabiosa lijkt me ook wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die scabiosa zagen we in een Nazi-werkkamp in Polen en kwamen hem tegen bij een kleine kweker. Er komen heel veel zweefvliegen, bijen en hommels op af. Dus... prima voor onze tuinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is weer wat anders dan de reuzenscabiosa; deze mooie, kleinere soort. Ik zal hem onthouden.
  Even raden over het nieuwe stukje tuin: na je teleurstelling over de droogte nu een stukje prairietuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben er nog niet helemaal uit Zem maar de bijtjes en de vlinders zullen er wel aan hun trekken komen. Misschien wordt het ook een soort 'kunstig' hoekje om een beeld of installatie neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat de tuin de lange droogte weer te boven komt!
  bij ons begint het gras eindelijk te schieten, langzaam aan verschijnt er een groene schijn over het dorre bruine veld!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.