5 september 2012

dag van de herfstanemonen

Vandaag werd hier een dagje geherfstanemoond. Ik heb hier een hoek in de halfschaduw waar rond een stermagnolia varens en herfstanemonen werden aangepland. De anemonen die er maar belabberd uitzagen, heb ik uit de grond gelift en een welnessbeurt gegeven: een nieuwe plantkuil graven, verbeterde grond erin en na het herplanten flink aangieten met een volle gieter regenwater per anemoon. Ze zullen nu wel een gang gaan.
Om wat meer variatie in de bloemkleur te brengen, kocht ik ook een aantal A. h. "Honorine Jobert" (midden) om de "K├Ânigin Charlotte" (boven) te vergezellen. Zij kregen dezelfde behandeling: een ruim plantgat met grond die verrijkt werd met compost van eigen makelij en ... veel water. De anemonen in de zijtuin hadden geen behoefte aan een tussenkomst van mijnentwege. Zij staan in opgehoogde grond afkomstig uit het Hageland. Hierin zit van nature al een vrij grote portie leem waardoor de grond niet zo snel uitdroogt als onze Kempische zandgrond. Deze A. hupehensis var. hupehensis (onder) zien er nog stralend gezond uit.


4 opmerkingen:

 1. Ik hou wel van de Anemona japonica. Vooral 'Honorine Jobert' gaat hier her en der aangewend worden.
  't Zijn trouwens uitstekende hommelplanten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, weer eentje voor op mijn te planten lijst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha is dat het probleem; de Kempische zandgrond! Weeral iets geleerd, hier staan er een paar maar niet echt schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje leemrijk dus, dat betekent dus meer kalk dan in mijn grond zit. Ze zijn prachtig, vooral in grote massa. Bij mij slechts een enkeling, die zich niet uitbreidt.
  Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.