23 oktober 2011

tuinkleuren

zonet ingeblikt

De herfstverkleuring van de bladeren bepaalt momenteel de sfeer in de tuin. Het mooist van al is momenteel de wilde wingerd tegen de westgevels van ons huis. Maar ook de geelgroene lindevormige bladeren van de klimhortensia mogen gezien worden. Nog enkele weken en ook de toverhazelaars, de amberboom en  de Japanse esdoorn vertonen hun mooiste herfsttooi. Maar ook zijn er nog opvallend veel bloemen en vruchten die zich niet uit het lood laten slaan door de voortschrijdende herfst. Van de nieuwe aanwinsten maken vooral de Pinky Winky (Hortensia), de Echinacea's, de Geranium 'Rozanne' en de Tricyrtis formosana de verwachtingen waar. Bij de herfstanemonen zijn de hupehensis en de Koningin Charlotte zo goed als uitgebloeid maar de witte Honorine Jobert met zijn mooie krans van gele meeldraden heeft nog niks van zijn bloemenpracht verloren.

Omdat de winter toch ooit zal arriveren, heb ik vandaag naar gewoonte ook mijn 20 kg vogelzadenmix besteld. Vorig jaar kwamen voor 't eerst een aantal kepen snoepen aan de voedersilo. Ook het kooitje sijzen, onze kleinste vink, was vorige winter een nieuw fenomeen in onze tuin. Niet dat ik roep op koude en sneeuw maar dat spektakel was zo bijzonder dat ik er terug naar uitkijk. Deze bestelling plaats ik online bij Vivara. Een deel van de winst wordt overgeheveld naar Natuurpunt en Vogelbescherming, 2 verenigingen waarvan ik lid ben. Een zak van 10 kg. kost er 28,95 euro maar bij 20 kg. geldt er een korting en betaal je 51, 90 euro. Als extraatje bestelde ik ook een zakje trommelstokjes (Allium sphaerocephalum). Daar heb ik nog wel een plekje voor. Als deze het even goed doen als hun broertje de bieslook dan ben ik meer dan tevreden.

2 opmerkingen:

  1. de Geranium 'Rozanne' spant toch de kroon kwa bloeiduur, waar dit lieflijk bloempje zijn energie blijft halen, het is echt een wonder ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trommelstokjes! Vind ik ook prachtig! Vooral sinds ik ze ooit in het wild op de Franse kust zag - grandioos!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.