19 oktober 2011

kleur in huis

Wie zo'n winkeltje passeert kan toch niet anders dan binnen eens te gaan rondneuzen. Hadden ze daar toffe spullen! Mooie porseleinen handvaten, pisemmers, gieters, fietsbellen, tegeltjes en lampenkappen... noem maar op. En alles aan een zacht prijsje, zeker voor een winkeltje vlakbij het historisch centrum van Dresden. En dan weet ik op voorhand dat de 4 vrouwen des huizes niet met lege handen buitenkomen.

een charmant winkeltje voor creatievelingen

Ter vervanging van onze 3 spaarlampbollen uit de Ikea kocht die van ons 3 papieren lampenkappen. Van ieder model was maar 1 exemplaar dus zat er voor de winkeldame niks anders op dan met een lange stok de lampenkappen naar beneden te halen. Hier kwam heel wat vlieg- en stuntwerk aan te pas want haar winkeltje zat driedimensionaal proppensvol met verkoopswaar. Een smal gangetje, een molspijp breed, liet toe om je voorzichtig te bewegen. Charmant, iets wat je hier niet meer tegenkomt of misschien enkel en alleen nog in de knip- en naaibranche.

 
lamp 1

lamp 2, met bloemen

lamp 3

Deze 3 lampenkappen hangen nu in onze hal op de bovenverdieping. Ze verspreiden een zacht en stemmig licht, anders dan de circustoestanden die ik had verwacht. Eentje ervan hangt nog wel ietwat te laag (assemblage door de bazin des huizes) want ik loop er met mijn dwaze kop regelmatig tegen. Maar toch een verbetering. Meer kleur, minder afgelikt. Creatiever, minder massaproduct. Goed voor een beter humeur al marcheert het voorlopig niet. Het zonnetje in huis is niet meer wat het geweest is. Maar wat niet is, kan nog komen.


3 opmerkingen:

zapnimf zei

Je moet eens rondneuzen in bloggenland om zelf te merken hoe immens reusachtig dat sortiment naai- en stikblogsters is.

Niettemin : schoon lampjes, moet wel bij de stijl van je huis passen.

[muggenbeet] zei

@zapnimf: die blogs zijn niet zo mijn ding en lijken wel erg op mekaar. Maar als ze het graag doen, kunnen ze er maar plezier aan beleven.

deftige dame marie zei

Kleur in huis, dat is precies wat de dames voor oog hadden toen ze hun nieuwe catalogus samenstelden.