weekend dankzij Dieren in Nesten


Samen met de twee jongste kinderen hebben we een aantal keren ingespeeld op de tips van Dieren in Nesten om mee te bouwen aan een nieuw natuurgebied. Zo hingen we een vleermuizenkast op en bouwden we een flinke amfibiepoel vlakbij ons bos. Ook de bijen en de vlinders vergaten we niet: extra bloemen en struiken geplant, het bijenhotel hadden we al. Deze week werden we gecontacteerd door De Mensen, het productiehuis achter Dieren in Nesten. We vielen in de prijzen, een weekendje Nationaal Park Hoge Kempen. Tof! En merci aan De Mensen en Toerisme Limburg.

Visloze amfibiepoel met warme zone in aanleg

In totaal werd er 631.329 m² in Vlaanderen bijgebouwd. Natuurpunt heeft zich geëngageerd om het resultaat te verdubbelen, dat maakt 126 ha nieuw natuurgebied. In Tessenderlo, waar ik woon, werd 174 m² gebouwd..... gerealiseerd door (bij mijn weten) 1 gezin. Jammer toch. Proficiat ook aan de Middenschool van Diest.

Reacties

Toon zei…
Leuk! Leuk! Omdat jullie tuin heel natuurvriendelijk werd ingericht krijgen jullie een weekend in een nóg grotere tuin cadeau! ;-)
Proficiat!
Loes zei…
geweldig pappie!

das weeral een plezant weekendje weg se ;)
Proficiat met het weekendje weg, misschien binnenkort in Zutendaal ! :-)