22 mei 2011

Beker voor Standard

Om 13.00 uur vertrok de delegatie van Laakdal naar Brussel om de match Standard-Westerlo bij te wonen. De aftrap om 20.30 uur was het begin van een magere match met 2 flutgoals ten voordele van Standard. Genoeg om de Beker van België te winnen en het verlies tegen Genk voor competitiewinst weg te spoelen. Mijn wederhelft was er ook bij samen met de drie oudsten, volledig in rood-wit tenue. Om 3.00 uur 's nachts hoorde ik ze langs de voordeur binnensluipen. De uitstap van de supportersclub naar het Koning Boudewijnstadion had 14 uur geduurd en dat voor anderhalf uur voetbal of toch een poging daartoe. Bij het plezier van anderen mag je je geen vragen stellen.

En ze waren er wel degelijk, want wat bleek deze morgen: op de opnames met de digicorder staan een aantal van de Laakdalse hooligans tussen de supporters. Ook Jo en Loes werden close gefilmd. Voor Jo is het al de tweede keer dat hij in beeld verschijnt. Bij de aanslag op Carcela zat hij met zijn schoolkameraad vlakbij.

De supporters van Laakdal in beeld, rechts Jo en Loes

de rest van de familie (bovenaan)

De voetbal voor dit speelseizoen zit er nu op. Die van ons probeert 5 abonnementen voor volgend seizoen vast te krijgen. De sfeer op Sclessin is geweldig vinden ze hier thuis en daar willen ze bij zijn. Voor mij zijn het rustige avonden, zeldzame momenten van stilte.

2 opmerkingen:

Johan zei

Hahaha ..... ik kan me hier een gevoel bij jou bij voorstellen dat ik niet kan verwoorden maar .... hahahahaha :) :)

Loes zei

das plezant (; goed opgemerkt!