18 mei 2011

eitjes leggen

Vuurjuffers vinden de nieuwe waterleliepoel ok voor hun eitjes

Oorspronkelijk was het de bedoeling om een koppeltje platbuiken te fotograferen. Natuurlijk, als ik terugkwam met het fototoestel, hadden ze de biezen gepakt. Gelukkig was de moeite niet voor niets, een viertal koppeltjes vuurjuffers was druk in de weer met het leggen van hun eitjes. Het mannetje houdt hierbij het vrouwtje stevig bij de nek.

(noot: om deze foto te maken heb ik minutenlang 'plat op de buik gelegen'. De echte platbuiken lagen allicht plat van 't lachen)


1 opmerking:

  1. Platbuiken zie ik hier regelmatig, in 't allebei de kleuren. Maar vuurjuffers heb ik hier nog niet mogen begroeten...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.