17 mei 2011

spannende dag (Genk-Standard)

Voor voetbalsupporters is het vandaag een bijzonder spannende dag. Genk en Standard sjotten voor de titel. Ik heb thuis 5 stuks hooligan rondlopen. Die van ons en de 4 kinderen zijn hevige supporters van Standard. De thuismatchen op Sclessin worden bijna allemaal live gevolgd. Zaterdag, voor de bekerfinale tegen Westerlo zijn ze weer weg. Voor deze avond, hét duel van het seizoen, konden helaas geen tickets bemachtigd worden. Alleen de zoon zal er zijn, via een vriend en dan nog met een soort VIP-arrangement. Het zal dus een helse TV-avond worden vandaag.

De dochters in tenue voor de match Standard-Anderlecht (2-1)

De keuze voor Standard is nogal vreemd want als Looienaars zijn ze echte Limburgers. Toch blijkt het zo te zijn dat er altijd al een grote migratie vanuit Limburg naar Standard is geweest. De E313 is een heuse boulevard naar Luik, in een mum van tijd ben je er. Bij die van ons heeft het ook veel te maken met het feit dat haar broer, die deze week n.b. zijn laatste dagen klopt als fietsende wereldreiziger, een trouwe Standardfan is. Moest hij pakweg voor Eupen supporteren, zat die van ons allicht ook in Eupen. Dat er in Luik een aantal schoon 'negers' opgesteld staan, is voor mijn vrouwtje uiteraard meegenomen. Al lacht ze deze opmerking altijd weg met " met ene vent heb ik al meéér dan genoeg!".

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.

Mijn 4 vrouwelijke standarders hebben allemaal hun eigen favoriet. Heleen is nogal wild voor Bolat, de keeper. Zij is er dan ook niet over te spreken dat hij volgend seizoen in Turkije gaat spelen. Sara heeft de kriebelgenen van mijn wederhelft geërfd vandaar haar adoratie voor de Burundees Mémé Tchité. Loes vindt Defour de beste en officieel is dat ook de keuze van die van ons, al weten we dat hij officieus, in haar onderbewustzijn, nogal aan de bleke kant is. Witsel vindt ze ook een knappe...voetballer. De zoon zijn maat was niet meer voorradig in de Club-winkel vandaar dat hij geen officieel T-shirt heeft gekocht. Wie hij de beste vindt, weet ik eigenlijk niet.

Het hoopje ongeregeld hoopt uiteraard dat hun club, Royal Standard de Liège, gaat winnen. De meeste neven uit de familie dromen dan weer van een titel voor Genk. Mij maakt het niet uit. Als het maar een mooie en sportieve match wordt. Dat de beste mag winnen. Wist je trouwens dat Zhang Jike WERELDKAMPIOEN tafeltennis is geworden?

2 opmerkingen:

  1. tja, spijtig voor de kindjes en het vrouwke natuurlijk maar de beste zullen wel gewonnen hebben zeker?!
    Misschien zijn ze tegen het weekend bekomen van de nederlaag maar dan komt de volgende belangrijke match er al aan en als men die ook nog moet verliezen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. na de aanslag had Genk met 10 verder moeten spelen, wat zou de uitslag dan geweest zijn?

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.