2 mei 2011

Dream Theater terug compleet

De 1ste foto van de nieuwe Dream Theater

Met de aanwerving van nieuwe drummer Mike Mangini (op de foto uiterst links) is de beste progrock-groep van het moment -Dream Theater- terug compleet. De groep is momenteel al volop aan het sleutelen aan een nieuwe CD en alle fans zijn razend benieuwd welk effect Mangini zal hebben op geluid en compositie van Dream Theater. Mike Portnoy vervangen is geen sinecure maar de groep is niet over één nacht ijs gegaan bij de keuze van Mangini.

Fans van Dream Theater konden de afgelopen dagen genieten van de audities van 7 steengoede drummers en dit via 3 filmpjes op het Youtube-kanaal van Roadrunner Records. De uiteindelijke keuze voor Mangini en zijn dolgelukkige reactie hierop kan je zien op het laatste filmpje. De auditie van Mangini was de allereerste van de 7 drummers. Best de moeite om hem hier (vanaf 13:09 begint hij te drummen) eens te bewonderen.

Fans waren het erover eens: Mangini en Marco Minneman kwamen het beste uit de verf. Zelf opteerde ik het meest voor 'de absoluut fenomenale' (dixit zanger LaBrie) Minneman (filmpje 2 vanaf 16:00), maar ik kan best vrede nemen met Mangini (speelde ook al met Steve Vai).


Marco Minneman haalde het net niet, ook al noemde Petrucci hem 'incredible'

1 opmerking:

  1. ik vond het zalig om de audities via YouTube te kunnen volgen en te kunnen meebeleven. Goede keuze.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.