24 december 2010

pakken sneeuw

Voor de meeste lezers van deze blog is het natuurlijk geen nieuws dat er de voorbije nacht wel heel veel sneeuw is gevallen. Maar voor mijn fietsende schoonbroer, die ondertussen ergens in Jordanië rondtoert, liggen de zaken anders. Speciaal voor hem enkele foto's vanuit Tessenderlo. Aan hem om te beslissen of hij iets mist of niet.

Loes achter de tafel op het terras

Bijna 30 cm sneeuw

mijn vader die onze inrit sneeuwvrij maakt

Er lag zoveel sneeuw op de weg dat ik geen andere oplossing zag dan na anderhalve kilometer richting werk rechtsomkeer te maken (De minister liet ondertussen weten dat er sprake is van overmacht). Net voor mij een auto die niet over een vluchtheuvel geraakte, zelf op de markt vastgezeten (in achteruit er toch nog af geraakt) en langs de Heggenbossenweg verscheidene auto's die het berijdbare spoor bijster waren. De kinderen raakten ook niet op school want de bussen richting Diest reden niet uit. Niet dat ze veel misten want ze moesten enkel het rapport in ontvangst nemen. Daarvoor kunnen we ons leven niet riskeren.

2 opmerkingen:

  1. Hey Ludo, merci makker voor de witte foto's. Fijn om te zien, maar toch; missen doe ik alleen ma lieve mensen zoals jullie!
    Jullie 26cm sneeuw, ik heb gisteren nog een dikke 100km gebolt, notabene op kerstdag, en dit in ... 26*!!!! Mijne kletskop is helemaal verbrand, wat een gekke wereld he.

    Groetjes aan allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben die dag ook niet op het werk geraakt. Achteruit de oprit af, en *djoef* vast in de hopen, nee, bérgen sneeuw die tussen oprit en straat lagen. Zeker een meter diep; aangewaaid van het veld ernaast... Eer ik mijn kar terug vrijgekregen had, was de helft van de voormiddag al gepasseerd en had het nog weinig zin om te gaan werken; de namiddag had ik toch al vrij genomen...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.