27 december 2010

familiefoto

vlnr: Heleen, Loes, oma, Jo, opa en bovenaan Sara

Op Kerstmis nodigen we altijd mijn ouders uit op een zelfbereid middagmaal. Dit jaar hield ik het op een gezonde en licht verteerbare wokschotel voorafgegaan door een prei-uiensoep, altijd lekker bij winterse temperaturen. Voor het dessert openden we een doos van 't Ijsboerke met daarin een kerstboom van vanille- en cappuccinoijs. Vooral het bruine gedeelte van deze 'ijsboom' vond ik erg lekker, de koffiesmaak kwam er heel pertinent in voor. Uitgesprokener dan bij een mokkaijs.

Naar jaarlijkse traditie werden er ook wat foto's gemaakt van de kinderen tesamen met mijn ouders. Ook worden dan de geschenken onder de kerstboom gehaald en uitgedeeld. Voor mijn ouders hadden we een DVD-speler gekocht, hun eerste stapjes in het digitale tijdperk. Met de bijhorende Scart-kabel zou de TV automatisch op DVD moeten springen zodra ze het toestel opzetten. Want als het te moeilijk is, vrees ik dat de DVD-speler louter meubilair zal worden. Ik ken dat. Hebben maar niet gebruiken.

In de namiddag ontvingen we ook nog 2 alleenstaande buurvrouwen. Hiervoor had de kleinste een koekjesgateau in mekaar geknutseld met Petit-Beurrekoekjes en een brouwsel van boter en bloemsuiker. Ze doet dat goed. In een mum van tijd schoot er niks van over.


1 opmerking:

  1. Wij zaten eveneens met moe en va aan een gezonde maar lekkere kersttafel. Ondertussen ook een traditie ;)
    Beste wensen!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.