16 juli 2010

we are animals

het campagnebeeld tegen de vleesindustrie

Op een nieuwe PETA-advertentie pronkt Pamela Anderson met haar uiterlijke en innerlijke schoonheid om een vegetarisch dieet te promoten en iedereen te wijzen op de overeenkomsten tussen mens en dier. Daartoe heeft Pamela haar lichaam laten aflijnen zoals slachters dit doen bij koeien en varkens. De campagne wijst er op dat er ondertussen veel diervriendelijke en smakelijke alternatieven beschikbaar zijn en dat een vegetarische leefwijze het leven redt van ongeveer 100 dieren per jaar!

Canada heeft deze campagne verboden want -zo lees ik in het Nieuwsblad- 'de advertentie gaat in tegen de strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw'. Nou moe! "Wie een hond wil slaan, vindt licht een stok", denk ik dan. Miljoenen dieren per jaar laten afslachten, dat is geen probleem voor Canada. En hoe zit het met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de Canadese porno-industrie? En Canada, was dat ook niet dat 'beschaafd' land dat het doodknuppelen en villen van zeehonden toelaat?


Canadese actievoerders tegen de zeehondenafslachtingen

Waarom zegt Canada niet gewoon eerlijk dat het lot van de dieren hun geen fluit interesseert? Dat het afmaken en versnijden van dieren om de Canadese magen te vullen nu eenmaal goed is voor de economie? Dat ethische vragen bij dit alles voor softies is? Neen, duidelijk zijn is nergens goed voor. Het zou de burgers voor het hoofd kunnen stoten en -wie weet- wakker schudden. Dan maar weer dat gendergedoe van stal gehaald. We mogen het hele land met bloed besmeuren maar een vrouw op een confronterende affiche... dat is toch wel slecht voor de gelijkheid tussen man en vrouw zekers! En dat mag niet. Zoveel ongelijkheid moet verboden worden.

Zou de vrouwenbeweging zelf ook zo hypocriet en bekrompen zijn? De vele vrouwelijke leden van PETA hebben er in ieder geval niet de minste moeite mee. En ik ook niet, maar dit geheel terzijde.

(tijdens de kerstperiode van 2005 verbood de NMBS ook een affiche van Gaia omdat het 'te gevoelig was voor de kindjes'.)


3 opmerkingen:

tijdtussendoor zei

Sinds een half jaar eet ik vegetarisch, na een jaar van omschakeling. Ik heb er nog geen minuut spijt van. Ik voel me veel beter en de gedachte om een ministeentje bij te dragen aan het milieu en dierenwelzijn motiveert me elke dag.

Kareltje zei

Als ik heel eerlijk ben, zorgt die affiche er eerder voor dat ik zin heb om in Pamela te bijten, dan om te stoppen met dieren eten, maar dit geheel terzijde ;-)

[muggenbeet] zei

@kareltje: mag ik in dat geval de 'rump' aanbevelen?