14 juli 2010

aapjes schilderen

Apen zijn de lievelingsdieren van de kleinste hier, Heleen. Als we haar lieten doen, liepen de apen door het huis. Dat ze wel eens durven bijten en de zetels vol kakken, daar staan kinderen niet bij stil. We proberen haar doen in te zien dat apen in een oerwoud thuishoren en dat het daarom niet fijn is voor de apen om in gevangenschap te leven. Vier varkens in huis is al meer dan genoeg.

De voorbije dagen heeft Heleen een aantal apen geschilderd (ze blijft de hints de wereld insturen). Eentje met een klein beetje hulp van de papa, de rest helemaal alleen. Ze gebruikte hiervoor verschillende 'technieken': plakkaatverf, waterverf en kleurpotloden. Zoals dat geldt voor de meeste kindertekeningen, vind ik ook deze mooi genoeg om ze te bewaren. Wat mij betreft kan een Pollock hier niet aan tippen. Verf laten druppen kan iedereen.

Met toestemming van onze kleine kunstenares - haar troetelnaam is niet voor niets 'klein apke' - mag ik ze publiceren op mijn blog. De werken zijn niet te koop... want onbetaalbaar. :)


aap 1, ruwe schets van de papa en vervolgens ingekleurd.

aapje 2, met kostuum en banaan

aap 3, in het oerwoud en
gebaseerd op deze baby-orangoetang

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel mooi Heleentje,
maar dat heb ik al gezegd he!


groetjes

Loes

chelone zei

Jouw dochter heeft ontegensprekelijk talent! Die derde (verbouwereerde, ietwat treurige,flapoorachtige aap)vind ik het mooist. De proporties zal ze later nog wel leren.