10 juli 2010

reisvoorbereiding

Voor het vertrek wordt bekeken wat we zeker niet mogen missen.

Tijdens deze hitsige dagen wordt er niet veel gewerkt. Hooguit 's morgens een paar uurtjes en tegen de avond hier en daar nog wat prutsen. Dit biedt me de gelegenheid om onze komende vakantie in grote lijnen voor te bereiden. Oostenrijk is voor mij nog onontgonnen gebied. Vorig jaar hebben we er wel éénmaal onze tent opgeslagen en passeerden we Innsbruck om via de Brennerpass ons Italiaans avontuur aan te gaan. Maar daar houdt het op, al ben ik er in mijn puberteitsjaren wel eens gaan skiën. Hiervan herinner ik me evenwel nauwelijks iets behalve dat er sneeuw lag.

Deze vakantie gaat hier normaliter verandering in komen. Het is de bedoeling om zowat "gans" Oostenrijk te verkennen. Trotter en Capitool gaan me ook deze keer helpen met de grote selectie "niet te missen" - "eerder bijkomstig". Hiernaast heb ik het plan opgevat om eindelijk eens wat constructies van Hundertwasser te gaan bekijken evenals het gebouw van de Wiener Secession. Dit betekent dat we sowieso enkele dagen Wenen voor de boeg hebben. Om het fantastische kuuroord Bad Blumau te bewonderen moeten we voorts een flink eind richting Slovenië rijden. Wie weet duiken we er wel in een van de zwembaden, al sluit ik niet uit dat ik een ganse dag nodig zal hebben om foto's te nemen van de vele daktuinen, het oneindig kleurgebruik in de gevels en de vele mozaïeken van gebroken muurtegels. Ik ben nogal fanatiek als het over Hundertwasser gaat.

Als de goesting er is, steken we de grens over om via Zagreb naar de Plitvice watervallen (Unesco-werelderfgoed) te rijden. We bezochten ze al tweemaal, net voor de oorlog uitbrak én zonder de kinderen, en we zouden ze graag aan hen tonen. Moest het niet lukken, maken Slovenië en Kroatië grote kans om volgend jaar onze reisbestemming te zijn. Split en Dubrovnik wil ik zelf ook nog wel eens bezoeken omdat ik er heel mooie herinneringen aan heb. Maar nu dus eerst Oostenrijk. Moesten jullie interessante tips hebben en/of goede kampeerplaatsen hebben ontdekt, laat het me zeker weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.