25 juli 2010

gouden jubilee

mijn ouders aan de feesttafel (Lisette en Emiel)

Op 3 augustus zijn mijn ouders 50 jaar getrouwd. De 'gouden bruiloft' werd gisteren gevierd met een feest in het Rutgerhof te Testelt. Behalve de eigen 4 zonen, de 14 kleinkinderen en achterkleinkind Ella waren ook de 6 zussen en 5 broers van mijn vader (met echtgenoten) aanwezig, de vier zussen van mijn moeder (met echtgenoten), wat goede geburen en vrienden. Met een zeventigtal hebben we lekker gegeten, veel bijgebabbeld en familiekiekjes genomen.

Mijn oudste broer had voor de gelegenheid een erg mooi gedicht in het Loewejs ten berde gebracht. De kleinkinderen gaven oma en opa allemaal een roos af met een eigen geschreven tekstje erbij. Ook nonkel Benoit, een van de broers van mijn vader en zijn vaste wandelpartner op dinsdag, deed laat op de avond een aardig woordje waarin mijn ouders treffend werden geschetst: altijd behulpzaam, niemand die er met lege maag vertrekt, de liefde voor de natuur van mijn vader en zijn varenverzameling, mijn moeder die nooit stilzit en van werken haar hobby heeft gemaakt,... .

Uiteraard werd er gewenst dat we binnen tien jaar een nieuw jubilee mogen vieren. Dat hoop ik ook. Iedereen heeft maar één paar ouders. Ik ben heel blij met de mijne en zou ze voor geen geld willen missen. Op naar diamant!

de kleinkinderen met hun trotse opa en oma
(vlnr: opa, Elke, Linde, Heleen, Loes, Nele, Siebe, Sander, Lode, Jo, Stiene, Steven, Mirte, Frank, Sara en oma)


(familie en vrienden kunnen hier -tijdelijk- mijn foto's van het feest bekijken en downloaden. De stralende zon was prima voor het feest maar voor de groepsfoto's een beetje hinderlijk. )

2 opmerkingen:

AnneTanne zei

Je ouders waren er dus net één jaar en één dag eerder bij dan de mijne...
(en op 4 augustus 1961 schijnt het de hele dag pijpenstelen te hebben geregeld, heb ik mij altijd laten vertellen.)

chelone zei

Koesteren die mooie familie, ze is nog meer dan goud waard!