10 september 2008

graag gedaan mevrouw

Na mijn goede daad voor de mensheid van vandaag is mijn stoeltje in de hemel voor eeuwig verzekerd. Wat kan ik toch een voorbeeld voor anderen zijn !

Terwijl ik een wandeling maakte in het warandepark te Diest zag ik een Turkse vrouw sukkelen met het fietsje van één van haar klein mannen. De ketting lag eraf. Haar handen zagen al serieus smerig van de kettingsmeer maar het wou maar niet lukken. Ik zag iedere nieuwe poging mislukken. Maar denk je dat die vrouw van iemand hulp kreeg?

Uiteraard kreeg ze hulp, van mij met name. Op 10 seconden had ik de ketting er terug op liggen. Bij een fietsje met versnellingen is dat niet zo moeilijk maar je moet weten hoe ge't moet doen hé. Niet alleen thuis maar ook op mijn werk moet ik al eens voor fietshersteller spelen. Ik heb wel wat ervaring zat, ook in fietszaken.

Wel drie maal heeft ze "bedankt mijnheer" tegen mij gezegd. Precies alsof ze niet meteen hulp van een bleekscheet had verwacht. "Graag gedaan mevrouw", zei ik en ook dat was ze precies niet gewoon om te horen. Wat verder vertelde ze over mijn goede daad tegen twee toeziende Turkse vrouwen. Alle drie keken ze mijn richting uit. Wat ze zeiden of dachten weet ik niet, misschien "zou hij besneden zijn?" maar daar ben ik niet zeker van. Het was in ieder geval iets heel positiefs.

Moest God dan toch niet bestaan dan kan ik met een gerust hart bij Allah aankloppen. Voor een goed mens is er overal plaats.

6 opmerkingen:

  1. Vandaag kocht ik 'berenslofjes' voor mijn eerste kleinkindje. Ik was ijverig 'rostjes' aan het tellen (die gebruikt mijn zoon niet, die krijg ik).
    Heb ik natuurlijk maar 48 cent ipv 49!!!
    Wou vlug een 50 cent stuk geven, met rode wangen om het veroorzaakte ongemak voor de anderen die aan de kassa stonden, maar toen gebeurde het...
    Een bejaarde man, anderstalig schonk het me, zomaar.

    Mijn dag was mooi, zijn dag was mooi èn mijn kleinzoon had berenvoetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerst had ik gelezen: ik heb wel wat ervaring zat, ook in fietszakken...

    Mss waren ze aan het bespreken of je nieuwe haarcoupe geslaagd was (of indien het voor je kapperbezoek was: Dat je dringend aan geknipt haar toe was.)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Maagden kijken verlangend uit naar je komst.
    Die hemel heb je alvast verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat waren nog eens tijden: elke dag een goede daad.

    Lang geleden dat iemand iets "zomaar" voor mij deed. Lang geleden ook dat ik de kans kreeg om "zomaar" iets voor een ander te doen. Na die laatste keer als "bemoeial" bestempeld geweest te zijn, hou ik me wat afzijdig, zie je.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor alle duidelijkheid: ik bedoel met "iemand" natuurlijk vreemde en onbekende mensen, zomaar op straat, gewoon door de dag, zomaar dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. was't een sjiitische madamme of een soenitische madamme? Want dat is een andere Allah, meen ik te mogen begrijpen. En what about de Bagwan? Sta je daar een beetje op een goed voetje mee?

    Een klein jaar geleden ook zoiets meegemaakt: 3 migranten zijn duidelijk hun weg kwijt en proberen zich te oriënteren in centrum Ronse. Ik vraag hen waar ze heen moeten en help ze op weg. Die mensen dachten eerst precies dat ik hen de verkeerde weg wees, maar uiteindelijk was't ook uitgebreid van dankuwel en graag gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.