4 september 2008

"een verwaarsloosde man gaat vreemd"

Alweer een prima boek voor de geletterde vrouw

Het blijft goud regenen voor de geletterde vrouw. Na de "heropvoeding van de vrouw" is er alweer een prima boek dat de ontspoorde vrouwen van deze tijd een spiegel voorhoudt. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? Volgens Gary Neuman -een naam om voortaan te onthouden- zeker niet de vrouw... want het is haar schuld dat er zoveel mannen vreemdgaan en dat er zoveel relaties spaak lopen.

"Als mannen vreemdgaan, is dat meestal de schuld van hun vrouw", stelt de vermelde Amerikaanse relatietherapeut in zijn boek. "De vrouwen van tegenwoordig verwaarlozen hun partner op seksueel gebied, dus zit er niks anders op dan dat ze aan hun trekken komen bij andere vrouwen". Zever? Volgens Neuman ondervroeg hij meer dan 25.000 mannen en vrouwen en was zijn conclusie overduidelijk: de man die een scheve schaats rijdt, blijft thuis op droog zaad zitten.

Dé oplossing voor de vele echtscheidingen ligt dan ook voor de hand: als een vrouw wil dat haar mannetje haar trouw blijft, zal ze hem genoeg sex moeten geven. En hij geeft nog enkele concrete tips mee: als je het huis poetst of eten kookt, draag dan eens wat sexy kledij; toon interesse in zijn hobby's; als hij behoeftes heeft, bevredig hem dan; heeft hij een affaire, vergeef hem want het is UW eigen schuld. Neuman duwt de vrouwen met hun poezen (kan ook: neuzen) op de feiten: "voor de dingen die U niet doet, staan er om de hoek tien andere vrouwtjes klaar die het wél willen doen!" ... Mij moet je het niet vertellen!

Maar er is ook kritiek. Volgens het Nieuwsblad bestaan er her en der vrouwen die het boek afkraken. Relaties zouden complexer in mekaar zitten dan dat. Deze voorspelbare kritiek ten spijt, vliegen de boeken toch als zoete broodjes over de toonbank. Wie honger heeft, die zoekt eten.

Zeker voor mijn vele vrouwelijke lezers is dit boek ongetwijfeld een leuk idee om als pakje-voor-mezelf onder de kerstboom te leggen. Maar ik wil ook mijn mannelijke lezers niet op hun honger laten zitten. Zij krijgen van mij nog deze 'prikkelende' tip: moest het vrouwtje bij de kerstboom plots zin krijgen (af en toe gebeuren er nog wonderen bij de kerstster), bedenk dan dat je met een takje van de spar leuke dingen kan doen. Zekers als de naalden nog goed prikken. Niet zeggen dat het idee van mij komt hé!

Lees ook de waardevolle tips die ik reeds gaf in 2006.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gary Neuman for president !!!
dirk

Tony zei

Beste mede-Goedele-fan,
Die van ons hangt nu al een half uur vastgebonden en omhooggetakeld maar ik voel nog steeds niets 'positiefs'...ik heb mijn Tefalpan al vast he!
En dat met die naalden...moet ik daarvoor echt wachten tot kerstmis???

Graag snel antwoord want die sexy kledij, begint te knellen...

Hannah zei

Benieuwd wat Goedele hierover te vertellen heeft...
Welk foefje zal ze nu tevoorschijn toveren?

Duvel zei

Let maar op dat er bij jou thuis met kerstmis geen "speciale" ballen in de boom hangen.
Je zal dan wel (letterlijk) anders piepen .

Zapnimf zei

Wat een geluk dat het verzamelde mannenschap zo'n toonbeeld zijn van soigneerderij.