23 september 2007

priesters aan de porto

Alsmaar meer priesters laten de miswijn voor wat het is en doen zich voortaan te goed aan echte porto. "Die wijn wordt te snel zuur", is de uitleg, en "porto blijft maanden goed". God ligt ook niet wakker van die omschakeling want het kerkelijk recht zegt alleen dat de drank in de kelk van druiven moet gemaakt zijn.

Ik vind die uitleg maar zo en zo. Als men "het brood" kan delen waarom dan ook niet de wijn? Eerst de hostie en dan een scheutje wijn, waarom niet? Als ik pastoor was, zou de wijn geen kans krijgen om zuur te worden. En wie weet wordt er na een flinke scheut wijn eens fatsoenlijk meegezongen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.