1 september 2007

glaasje op ...

De gemeente waar ik woon -uit schaamte spreek ik niet meer van mijn gemeente- is nog eens in het nieuws. Zelfs op het radiojournaal van deze middag. De burgemeester (Jan V. van de SPa) zou met een stuk in zijn voeten twee keer tegen een geparkeerde wagen zijn gereden en doorgereden zijn. De agenten die ter plaatse kwamen, zouden ook 'teruggeroepen' zijn.

'Vluchtmisdrijf' en 'dronken achter het stuur': de twee zware beschuldigingen die de eerste burger van Tessenderlo in zijn nek geduwd krijgt. Dat is niet niks. 'Ik was niet dronken', repliceert de burgervader, 'want dat kan je pas zeggen als er een alcoholtest is gedaan en dat is niet gebeurd.' Vreemde vaststelling voor mij: als er een vermoeden is van dronkenschap mag je van de politie toch verwachten dat ze de bestuurder laat blazen. Dit gebeurde niet, wat de schijn wekt dat men geen bewijslast wou verzamelen. Verdacht.

Hoe dan ook: drinken en rijden gaan niet samen! Dit geldt voor Jan en alleman en zeker voor Jan V. die als hoofd van de politie het goede voorbeeld zou moeten geven. Toch moet men van de zaak ook geen drama maken. De witte boorden criminaliteit van Ooit in Tongeren of van het duo Gabriëls/Moerman, daar til ik persoonlijk veel zwaarder aan. In beide gevallen wordt de gemeenschap gewoon beroofd en het geld versluisd naar lieden die dat absoluut niet verdienen.

1 opmerking:

  1. Hij was ook niet dronken, maar 'aangeschoten'.

    Driedubbel 'aangeschoten'. (Of dierbrubbel zoals hij het zelf uitsprak tijdens de verklaring.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.