24 augustus 2005

De jeugdbewegingen gaan samenwerken

Tien Vlaamse jeugdbewegingen gaan voor het eerst een jaar lang samenwerken. Het gaat onder meer om Chiro, Scouts en KSA.

Ze hebben in Gent samen het werkjaar op gang geschoten, met een gezamenlijk jaarthema: 'Verdraaide wereld', over duurzame ontwikkeling.

Elke jeugdbeweging kiest binnen dat thema zijn eigen invalshoek. Sommigen kiezen voor energie, anderen voor ecologie of economie. Elke beweging poogt de problematiek te vertalen en op maat van kinderen en jongeren te brengen.

1 opmerking:

  1. Best wel bemoedigend vind ik dat nieuws. Dat heel wat bewegingen het erop wagen om àl hun leden voor een jaartje onder eenzelfde vlag te laten varen. Mooi voorbeeld ook. Mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.