30 november 2014

decoratief ijzer


In een saaie uithoek van onze achtertuin knutselden we een tijd geleden een ijzeren prieeltje in mekaar. 20 maanden later hebben de clematissen, de kamperfoelies en de boomwurger bijna de hele constructie - die zich uitermate leent om beklommen te worden - veroverd. Ik heb er duidelijk goed aan gedaan om elke klimplant te verwennen met een kruiwagen compost in het plantgat. Op dat moment wel wat extra werk maar had ik het niet gedaan zouden de klimmers gewoon wegkwijnen. We plaatsten er ook een tafel in met een onderstel van zowat het zelfde roestig ijzer als de constructie. Tot gisteren stonden op deze tafel een reeks planten maar het nakende vriesweer deed ons beslissen om alle vorstgevoelige planten in de garage te zetten. Winter-vorst-koude, dat is hier ook het moment om het vogelvoer te bestellen. 20 kg granenmengeling wordt een van deze geleverd. Het beetje geld dat dit kost betaalt zich dubbel en dik terug in de vorm van een legertje vogels en bijhorende fotogelegenheid.
7 opmerkingen:

blijentuin zei

Gezellig hoekje lijkt me dat. Hier zijn de eerste kilo's vogelvoer al soldaat gemaakt. Al is het op dit moment wel even paniek bij de vele mussen,vinken,merels... want de sperwer is ook op 't appel.

Ludo RUTTEN zei

Hier komt hij ook jagen als de vogeltjes samen troepen, ik heb hem evenwel nog nooit zien lukken in zijn opzet omdat de vogels veel vluchtmogelijkheden hebben. Het hoekje wordt door mijn vrouw gebruikt als ze graag in alle stilte een boek wil lezen.

fruitberg zei

Dit hoekje ziet er sprookjesachtig mooi uit. Dat prieel is op zich al een prachtige constructie.

Menck zei

Mooi beeld. Het doet zowaar wegdromen. Benieuwd naar een zomers shot van dat plekje.

Artemis zei

Leuk met dat houtstapelwalletje ervoor.

Ludo RUTTEN zei

Het maakt deel uit van het stuk tuin dat nog volop in ontwikkeling is, nadat het jarenlang in gebruik was als voetbalveld en voor de trampoline.

Zem zei

Een heel mooi stukje tuin, het zal hier 's zomers heerlijk toeven zijn.
Ik heb een week geleden ook het restaurant voor de vogels geopend, ik verbaas me over hun enthousiasme, ze hebben het kennelijk nodig met die koude nachten.