24 april 2014

liggen mijn haren goed?

een groen tussendoortje
(Lucilia caesar)

update: ik ga er nog een foto bovenop doen want anders glipt deze weer door de mazen van het net. Een klassieker voor de tijd van het jaar:

meikever vrouwtje
meikever (wijfje) op wilde roos
herkenning: wijfjes hebben 6 korte blaadjes op de sprieten, mannen 7 lange.7 opmerkingen:

fruitberg zei

Die eerste fote is écht goed, Ludo

Ludo RUTTEN zei

@fruitberg: ik zet sommige foto's tegenwoordig ook op de facebookgroep fotografie van natuurpunt, de respons is daar echt bemoedigend (25, 30 fotoamateurs die reageren).

de biodiverse tuinier zei

Ik vond het de laatste tijd ook al dat je macro-foto's steeds beter worden! Ronduid jaloers ben ik, want ondanks de aankoop van een 100mm macrolens, lukt het me niet zo goed als jou ...
Wat materiaal gebruik jij?

Ludo RUTTEN zei

beide foto's zijn gemaakt met mijn beste compact van de drie: de sony dsc rx100, een geweldig handig toestelletje met een prima sensor. Geen vervangbare lens en beperkt zoombereik maar dat stoort me niet. Wel is het een kwestie om zo dichtbij mogelijk proberen te komen, 10 à 20 centimeters. De beste foto's maak ik buiten de middagzonuren (10-16). In beide gevallen zaten de beestjes in de schaduw van gebladerte, de vlieg had zelfs een blad als dak boven zijn hoofd. Deze compact kan zelf scherpstellen maar kan ook manueel scherp gesteld worden, iets wat bij veel compacts niet kan. Beste aankoop ooit, intussen is er ook de rx100II.

blijentuin zei

Ik kan de collega's enkel bijtreden , die eerste is echt knap. En uit de losse hand veronderstel ik?

Ludo RUTTEN zei

deze foto's zijn uit de losse hand genomen want eer dat het statief is geïnstalleerd zijn de "vogels" al gaan vliegen.

Zem zei

Ook ik ben onder de indruk van deze prachtige macro's. Mijn complimenten! Het toestel, dat je noemt, zal ik onthouden.