6 september 2007

trekking

Ik heb nog eens meegedaan met een trekking. En als ik één van de twintig winnaars ben, word ik de gelukkige bezitter van een dvd van Hongkong Legends. Bruce Lee wil ik nog wel eens zien vechten ook al is de winnaar altijd Bruce Lee.

Gisteren heb ik ook ontdekt dat touwtrekken niet alleen op 't kamp van de ksa of de chiro gebeurt maar dat het een échte sport is of toch tenminste lijkt te zijn. 2 gasten van 't werk mogen zelfs meedoen met het Europees kampioenschap in Minehead in Great Britain. Er is, volgens de papieren die ik voorgeschoteld kreeg, ook een echte touwtrekbond. Met iemand die 'namens' mag tekenen. Alle bonden samen vormen dan weer de TWIF (Tug Of War International Federation). Op Vlaams niveau is de Belgische touwtrekbond ook aangesloten bij VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw.

Een nieuwsgierige klik op deze link opende en heel nieuwe wereld voor mij: balboogschieten, beugelen , boogschieten liggende wip, boogschieten staande wip, buksschieten, curve bowls, flessenschieten jachtgeweer, flessenschieten luchtkarabijn, gaaibol, golfbiljart, katapult, kegelen, manchetbaan, kegelen, schaarbaan, klepschieten, kruisboog, krulbol, paapgooien, pagschieten, sjoelen, struifvogel, touwtrekken, trabol, ... . Een hele dikkevandale vol!

Met een bartdewever of groenevingermarkdemesmaeker als doelwit kan ik me in die rarespelletjeswereld wel leuke momenten inbeelden -zéker met het jachtgeweer- maar om er nu een regelmatige bezigheid van te maken... neen, ik dacht het niet.

3 opmerkingen:

Maxentia de Beauvais zei

Het heeft iets magisch vind ik, net als het zwerkbal uit Harry Potter

Achterluitenant Smeulders zei

Een 'liggende wip' met de twee laatstgenoemden doet me nu niet meteen overlopen van appetijt.

Menck zei

@ A.S.
Klepschieten daarentegen...