19 juli 2006

origineel lulliger dan de satire

Het idee heeft enkele dagen in mijn hoofd gespookt: een satirische affiche samenstellen voor het 'tegenconcert' van het Vlaams Belang dat zich, zoals je weet, door 0110 van Barman in het scrotum genepen voelt. Ben ik nu blij dat ik dit niet gedaan heb want het origineel overtreft werkelijk iedere satire.

Ik lees zojuist met enig leedvermaak op mijn lippen dat het VB een gewéldige affiche heeft weten samen te stellen. Tom Cochez in de Morgen spreekt van 'de goedkoopste Vlaamse vedetten', een 'tiental artiesten die samen 6.000 euro moeten kosten' en Cochez noemt ook namen. Volgende "wereldsterren" werden ingehuurd: Frank Galan (top of the bill), Vanessa Chinitor (samen gatwiebelen op like the wind), Salim Seghers en om de '24 uren van het VB' helemaal vol te krijgen worden nog wat derderangsfiguren uit hun repetitiekot gesleurd waaronder Frank Valentino -als hij een snor heeft, wacht hem met zo'n artiestennaam zeker nog een carrière als pornoacteur- en Elke Taelman. Wie? Houden zo!

Vergeleken met de affiches van 0110, waarvan bovendien iedereen gratis optreedt, is dit een zielige vertoning en wellicht ook een mooie afspiegeling van dé cultuur die het VB in onze strot wil rammen. Wervend of aantrekkelijk kan je de 24 uren (wie houdt dit zolang vol?) echt niet noemen. Daarom lijkt mij het opzetten van een aantal aanvullende workshops onafwendbaar om toch nog enig leven in de brouwerij te krijgen. Enkele vrijblijvende tips:
  1. internetspammen met Tangey Veys (hoe dring ik mij op in bloggend Vlaanderen?)
  2. hoe brei ik mijn eigen sjaal? met de tante van de burgemeester van A
  3. hoe databestanden optimaal aanwenden? door Francis Van den Eynde
  4. zuipen zonder overgeven in de praktijk door Anke Van dermeersch
  5. minuscule slipjes ook voor mannen? door Jurgen Verstrepen
  6. helpt knoflook tegen gestrekte voorarmen? door Philip Dewinter

Kinderanimatie door Xavier Buisseret.

Ik zal er - griezel o griezel - niet zijn!

Geen opmerkingen: