26 januari 2020

vogeltelling


De zachte winter en het nog beschikbare voedsel in de natuur zorgen ervoor dat de typische wintervogels van onze tuin dit jaar niet present zijn. We treuren daar niet echt om want tenslotte gaat het niet om ons maar wel om de vogels. Ook zonder sijzen, kepen en koperwieken is er hier heel wat leven rond de voedersilo en het water. Heel veel pimpelmezen, koolmezen, vinken en huismussen. De boomklevers komen ook nog steeds langs (zie foto) en de twee zwarte mezen blijven trouw aan de aangeboden granenmix. Op de grond speurt een heggenmus naar wat eetbaars en een koppel houtduiven zorgt ervoor dat niks blijft liggen. Af en toe hangt er ook een roodborstje aan de voedersilo, huppelt er een winterkoninkje in het rond en landen er enkele merels. Zij pikken ook in de appelschijven tussen de gele kornoeljes. Tesamen een heel geanimeerd gedoe dat me veel kijkplezier biedt.

Dit weekend is het de vogeltelling van Natuurpunt en naar jaarlijkse gewoonte geef ik ook onze cijfers door.


3 opmerkingen:

  1. @Marthy: we zien de boomklevers hier zowel aan de granensilo als in de bomen (dennen) waar ze tussen de schors op zoek zijn naar kleine insecten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals elk jaar ook nu weer geteld. Het was niet koud genoeg om Kepen en dergelijke naar de tuin te lokken. Maar zoals je zegt ... niet getreurd - de usual suspects waren wel present šŸ•Š️šŸ”

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.