2 januari 2020

groene inventaris

Op nieuwjaarsdag ben ik begonnen met al het levend plantgoed in onze tuin (30 a) te inventariseren. In 1990 is mijn schoonvader zaliger begonnen met de aanleg van de tuin en 30 jaar later blijkt hoe moeilijk het voor me is om al die dingen correct op naam te brengen.

Ooit hield ik die kastickets en naamkaartjes nog bij, maar intussen doe ik dit al lang niet meer en dat maakt die immense klus er niet gemakkelijker op. Via de blog, catalogi, bomengidsen en websites kom ik al een heel eind, maar af en toe is er een vraagteken. Al die variëteiten met soms een verwaarloosbaar verschilletje ook! Maar die inventaris moest ooit gebeuren want met het ouder worden, worden de gaten in mijn geheugen alleen maar groter.

Het resultaat van al mijn peinzen en opzoekwerk kan je terugvinden onder 'Planten', de knop naast 'Beesten'. Zoals je kan merken, ben ik er nog een hele tijd zoet mee. Eerst de bomen en heesters en de rest is voor later.

(Op de foto: rozenbottels in de maak)4 opmerkingen:

 1. Ik ben nog in het stadium van kastickets en naamkaartjes bijhouden 🤪
  Ooit, als ik eens heel veel tijd heb, wil ik ook zo’n inventaris maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @groengenot: ik sukkel momenteel vooral met de naaldbomen en gekochte vaste planten. Eigenlijk wel plezant werk (als je even niks anders te doen hebt).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nobel streven, alle planten in je tuin op naam brengen!
  Ik denk er wel eens aan, het te doen, maar verder ben ik niet gekomen ;-)
  Ik wens je bovenal een gelukkig 2020 toe, voor jou en je familie.
  Hartelijke groet van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste wensen ook voor jou Zem
  veel tuin- en levensplezier.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.