20 juni 2016

vlinderpost


illustratrice vlinders: Marijke Meersman

De inhoud van het pakket was voor die van ons en interesseerde me niet zo. Mijn blik viel meteen op de postzegels. Drie mooie vlinders: het groentje, de dagpauwoog en het oranjetipje. Zelfs als postzegels fleuren die beesten de dagdagelijkse sleur wat op. De vragen die in me opkwamen waren: zouden er nog postzegels van andere vlinders bestaan en wie heeft ze getekend? De naam van de illustratrice staat op de postzegel en ze heeft een website (zie onder). Alle antwoorden meteen beantwoord.

"Op 8 mei 2015 riepen de leden van de Entomological Unit van The Japan Philatelic Society Foundation – de grootste filatelievereniging ter wereld – , de vlinderpostzegels van Marijke Meersman uit tot de mooiste insectenpostzegels ter wereld. 100 juryleden kozen voor deze vlinderzegels omwille van het oog voor detail, de eenvoud en de doordachte kleurrijke uitwerking. In juni 2015 werden de vlinderontwerpen tentoongesteld in Tokyo."

En dat hangt dus hier zo allemaal op een enveloppe.



5 opmerkingen:

  1. ik knip die allemaal uit omdat ze zo mooi zijn! ik heb er 10 verschillende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dan is de collectie compleet, proficiat! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé - Marijke Meersman - die ken ik! Ze woonde naast een goede vriend van me in Temse en had er toen een winkeltje met leuk kinderspeelgoed. Pas later leerde ik haar kennen als illustratrice. Ik gebruik nog dagelijks bladwijzers van haar hand die ze voor mijn werkgever maakte. Een hele reeks met inheemse bomen en struiken. Een verdiende waardering voor haar werk is dat, die tentoonstelling in Tokio!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige afbeeldingen, alleen het oranjetipje vind ik precies iets minder geslaagd

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.