12 juni 2016

Zeeuws knoopje

'Shaggy'

Ik heb al heel wat Zeeuws knoopjes gekocht. Het is bijna onmogelijk om aan hun verleiding te weerstaan. De bloemen en dan in feite de schutbladen zijn dan ook heerlijke kost voor fijnproevers. Helaas, ik kan ze niet houden. Wintervastheid is geen probleeem wel onze snel uitdrogende zandgrond. Zeeuws knoopjes willen vochthoudende grond en dan is wat leem of kalk in de bodem toch wel nodig. Een veldje vol met Zeeuws knoopjes zal dan ook een droom blijven. Eén plant is een uitzondering op de regel, een 'Shaggy' (Astrantia major ssp.involucrata 'Shaggy') die ik eens won op een loterij van de Vaste Planten Vereniging. Heb ik toch iets om naar te gapen. 


4 opmerkingen:

  1. Ik heb het geluk dat ze het hier uitstekend doen. Eén van mijn lievelingsplanten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeeuwse knoopjes vinden wij hier ook prachtig - vooral die donkerrode zouden we graag in de tuin hebben. Helaas denken de slakken daar anders over :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wonderschoon, maar inderdaad o zo moeilijk te houden. Ik heb er ook nog geen geluk mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.