12 juni 2016

slakkengemeenschap


Voortuin, onder een lupineblad


3 opmerkingen:

  1. grrrrr. Bij mij zal ik dat niet vinden onder een lupineblad want die hebben ze helemaal opgepeuzeld. Ik had er zo'n goede hoop op dat ik dit jaar terug bloeiende lupines zou hebben - ik had er een paar opgekweekt vanuit zaadjes en die een heel jaar lang zo goed mogelijk beschermd tegen overwoekering en slakkenvraat - maar net nu ze de hoogte in zouden moeten gaan zijn ze toch in een slakkenbuik beland...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lupines zijn de lievelingskost van slakken, we ondervinden het hier ook. Zonder plukrondes waren ze hier ook weg geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slakken zijn hermafrodiet en vechten met mekaar om te bepalen wie mannetje en wie vrouwtje mag/moet zijn. Dat gevecht is hier misschien volop aan de gang.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.