12 juni 2016

slakkenpluk


Zonet heb ik nog eens de lupines en de Salvia's in de voortuin op slakken gecontroleerd. Zowel de naakstlakken als de huisjesslakken waren goed aan 't smullen. Jammer voor hen op een plek waar ik het niet wens. Dus heb ik ze op een groot blad gezet en richting achtertuin verhuisd. Daar heb ik een hoekje waar ze hun ding mogen doen. Vergis je niet, die kleine hoopjes op de foto zijn naaktslakken van zo'n 6/7 centimeter lang.


6 opmerkingen:

 1. Hier vormen de slakken een bijna Bijbelse plaag, iedereen in de buurt klaagt erover dat het dit jaar zo verschrikkelijk erg is...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier opmerkelijk zeldzaam heel weinig slakken dit jaar. Hopelijk blijft het zo tijdens de komende natte dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er hier ook al een heleboel gevangen. Gelukkig heb ik er in de moestuin geen last van met dank aan de egels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De slakken hebben dit jaar mijn ganze moestuin opgegeten :-( En altijd 's nachts natuurlijk zodat ik ze niet kon betrappen. Zelfs mijn jonge tomatenplantjes vonden ze lekker. Maar ik heb alweer dapper broccoli gezaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En blijven die daar dan, in dat hoekje van de tuin? Onlangs moest ik in het midden van de nacht de was nog afdoen wegens vergeten en ik liep op het petieterig stukje gazon dat ik heb precies over eierschelpen ... Volgens mij waren dat slakkenhuisjes, ik heb er nogal wat zitten met huisjes. Het was niet expres trouwens, dan vang ik ze liever en zet ik ze in het park aan de overkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat boshoekje achterin de tuin grenst aan weilanden, dus de kans is groot dat ze een andere richting kiezen. Tussen dit hoekje en onze tuin is een zandberg die als buffer dient.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.