22 juni 2016

koevinkje


Vandaag één vlinder gevonden, in eerste instantie schuilend onder een blad van de Darmera peltata, maar wat later met de vleugels wijd open: het koevinkje. het is niet toevallig dat het net het koevinkje was dat verscheen op deze betrokken namiddag. Het is één van de weinige vlinders die bij bewolkt weer vliegen, de donkere vleugels zorgen er immers voor dat de vlinder snel kan opwarmen. De onderkant van de vleugels is versierd met heel mooie ogen


3 opmerkingen:

 1. Prachtig beestje. Ik zag vandaag héél veel vlinders, maar zat in Frankrijk voor 't werk bij temperaturen van 30° C en meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja , je moet dezer dagen heel goed zoeken om een dagvlinder te vinden. Ik heb er hier ook nog maar 1 gezien, maar dan wel een nieuwe soort voor onze tuin (dankzij de grote hoeveelheden look-zonder-look): het oranje tipje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kraak hier van jaloezigheid. Koevinkje heb ik nog nooit kunnen aanschouwen in mijn tuin - het zou het hier anders plezant vinden, dacht ik. ;-)
  Jouw tuin is echt het summum!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.