5 juni 2016

visjes


Negen grote goudwindes bevolken onze zwemvijver. Nooit hadden we kleine visjes tot vorig jaar toen er ineens 4 tevoorschijn kwamen. Ze stellen het goed. Wat er dit jaar gebeurd is, is evenwel buiten alle verwachting. Zo'n 100 jonge goudwindes erbij! Knap om ze bezig te zien: hoe ze meestal in een school samen zwemmen, hoe ze nu al bliksemvlugge reflexen hebben en hoe ze de krachtige waterstroom aan de pompuitlaat trotseren. Zo'n 15 grote vissen is evenwel het maximum voor het ecosysteem of het biologisch evenwicht in onze vijver. Als ze groter zijn, zullen we een hele hoop moeten uitdelen aan andere dierenvrienden/vijverbezitters.


5 opmerkingen:

 1. Knap....was ons in 25 jaar nooit gelukt...ze werden altijd weer opgegeten....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorlopig blijven de grote vissen eraf, er zit wel maar één soort (goudwindes) in onze vijver en het ziet er naar uit dat ze hun eigen soort herkennen en in leven laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als zo'n goudwindes paaien schieten ze enorm veel kuit, waarschijnlijk zijn er in een jonger stadium heel veel opgegeten door de goudwindes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan ook enkele reigers uitnodigen voor een feestje ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan liever een ijsvogel, ideaal formaat voor zijn bek.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.