|
Gehakkelde aurelia in appelbloesem |
De nieuwe boshoek is klaar. De voorbije dagen zocht ik in de eigen tuin en elders geschikte planten voor (matig) droge grond en halfschaduw en intussen zijn ze met de schup en de blote hand aangeplant. De strook waar eerder blote grond met mos en wegkwijnend gras was, is nu een kleurrijke border. Wie naar de achtertuin wandelt, krijgt deze border meteen in het vizier.
|
Zicht op zomereiken en prieeltje, rechts vooraan de mispel. |
Welke planten heb ik toegepast? Is er iets dat in droge Kempische bosgrond en in de halfschaduw in leven blijft? Jawel, hier mijn lijstje:
Tellima, Heuchera, elfenbloem, Geranium phaeum, Lindera obtusiloba (heester), Viburnum 'Eskimo' (heester), Vinca minor (paarse variant), Magnolia 'Purple Star' (komt uit de volle zon gebied en dat had hij zichtbaar niet graag), Dicentra formosa, Italiaanse aronskelk (opgespitte knolletjes), Cimicifuga (donkere soort), Omphalodes verna, blauwe monnikskap, smeerwortel (S. uplandica), gekregen Campanula's (waarvoor dank), longkruid en gevlekte salomonszegel. De grond van het ruime plantgat werd telkens licht verbeterd met compost, de planten kregen voldoende 'startwater' en de ganse boshoek werd meteen gemulchd. Spontane zaailingen van vingerhoedskruid en akeleien worden in de toekomst gekoesterd.
|
De nieuwe boshoek, juist aangeplant. |
De vrouw des huizes heeft intussen gesteld dat het nu wel welletjes is en dat er geen gras meer mag worden afgenomen. Ik volg haar daarin want ze heeft (deze keer) gelijk.