28 december 2015

blijft toch mooi


Ik kan er blijven naar kijken. Dankzij subliem selectiewerk van gepassioneerde kwekers zijn er prachtige toverhazelaars ontstaan. Hoewel ik recentelijk meer en meer met Magnolia bezig ben, prijs ik me toch gelukkig dat ik heel wat Hamamelis-variëteiten in onze tuin heb aangeplant. De winterperiode is hierdoor een moment om met plezier de jas aan te trekken en de wonderschone en geurende lintbloemen gaan te bewonderen. 

De Hamamelis 'Ajan', een geschenk van de familie van Heijningen, gaat ook dit jaar prachtig bloemen. Hij kreeg een plek vlakbij het grote livingvenster waardoor hij ook van binnenuit goed te zien is. Ook een 'Aphrodite' en een 'Diane' staan dichtbij het huis. Het volstaat om door het venster te kijken  om te genieten van hun sierlijk voorkomen. Met wat sneeuw erbij, zijn ze nog mooier maar voorlopig (?) doen we 't zonder.


De lintbloemen van de toverhazelaar krullen zich open.

5 opmerkingen:

  1. Geel en rood schijnt een moeilijke kleurencombinatie te zijn, maar als ik jou foto's zie geloof ik daar niks van. Ganz schön!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige planten. Ik beperk me tot één variëteit, mijn grond is ook niet zo geschikt voor deze planten

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.