spruitjestaart |
De jongste dochter was aan het bakken geslagen en er was wat overschot: bladerdeeg en een kom met eierdooiers. Hét moment om zelf aan de slag te gaan. Met deze spruitjestaart heb je meteen een volledige maaltijd op tafel staan.
Mijn bereidwijze:
1. Een ingevette bakvorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes prikken in de bodem.
2. Spruitjes net gaar koken. Deze even oproeren in een pan met eerder gebakken uien, bruine champignons en veggie-hamburgers.
3. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot. Deze mengeling in de taartvorm kappen.
4. De overschot dooiers met een garde kloppen en er soyaroom (ongeveer 200 ml.) bij kappen. Smaak geven met een snuifje zout en een kwart blokje tuinkruiden-bouillon.
5. De taart een half uur in een voorverwarmde oven steken op 200 °C.
Smakelijk.
(Ook lekker en veggie: quiche witloof)
Kan niet slecht zijn. Ik zou zeggen, smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenDat is een recept voor mij, ik ben gek op dit soort taarten.
BeantwoordenVerwijderenEn hartig gesch....eten?! ;-)
BeantwoordenVerwijderenEn nu dat het al eens gevroren heeft zijn de spruitjes extra lekker.
BeantwoordenVerwijderen