19 december 2015

toverhazelaars in bloei


Bij een wandeling door de tuin hoor ik al wat lenteliedjes van de vogels. Een koppel duiven kan zich niet langer beheersen en geeft flink van jetje. Een groep narcissen is al bijna een decimeter boven de grond gegroeid en de botten van de haagbeuk zijn opengebroken. Wat wil je met temperaturen boven de 10 graden Celsius en dat op 19 december? Het zoveelste warmterecord van het decennium! De eerste toverhazelaars staan ook in bloei waarbij de  gele 'Westerstede' reeds het verst is opgeschoten. 


3 opmerkingen:

 1. Hier nog geen toverhazelaar, wel al krokussen in bloei

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's.
  Maar ik weet niet of ik blij moet zijn met de verschijnselen van deze vreemde niet-winter.
  Het maakt me eerder ongerust: zo'n klimaat-ontwikkeling in nog geen mensenleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De gevolgen van El Niño, veeleer dan die van de klimaatopwarming, zijn al vele weken aan een stuk merkbaar, met heden natuurlijk dergelijke visueel aangename resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.