20 december 2015

de gele trilzwam


Op een tak van één van onze houtwallen is momenteel een mooie groep gele trilzwam te zien. Je kan deze geleiachtige zwam het hele jaar wel vinden maar meestal vind ik dan ééntje aan een dode tak van een hazelaar. In de natuur wordt alles mooi opgeruimd en dat levert soms bijzondere taferelen op. Daarom loont het de moeite om dood hout in het bos te laten liggen of er muurtjes mee te bouwen. Behalve deze gele trilzwam vonden we hier zo ook elfenbankjes, geweizwammen, berkenzwammen en tonderzwammen. 
4 opmerkingen:

  1. Hoe was die slogan weer; dood hout geeft leven en een fraaie foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh ! die ben ik een paar jaar geleden ook eens tegengekomen in het park aan de overkant ! Ik herinner me dat nog omdat het toen ook gesneeuwd had en dat zo'n contrast in kleur was !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier ondertussen ook heel wat leuke zwammen op de boomstronk

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.