20 december 2014

ontluikende 'Orange Peel'


De geel bloeiende en geurende toverhazelaar Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise' heeft al enkele trosjes bloemen open staan. Deze 'Orange Peel' (foto) staat nog niet zo ver maar de bloemknoppen zijn hier en daar toch al opengeduwd door de lintbloemen die zich ontvouwen. De meeste toverhazelaars in onze tuin hebben dit jaar veel bloemknoppen behalve de 'Aurora' die na 2 mooie bloei-jaren blijkbaar een jaar rust heeft ingepland. Veelbelovend is de pas aangeplante H. x intermedia 'Birgit', de donkerst roodbloeiende toverhazelaar, die goed vertrokken is en toch al zo'n 30 bloemknopjes heeft. Nog 1 toverhazelaar staat op mijn verlanglijstje, al is er geen haast bij, en dat is de 'Arnhem'. Deze door JHM Van Heijningen geselecteerde toverhazelaar heeft 'warm oranje' bloemen en daar maak ik graag nog ergens een plaatsje voor vrij.
1 opmerking:

  1. Ik heb vorig jaar gemerkt dat een toverhazelaar erg lang van die ontluikende bloemknoppen kan hebben. De 'Aurora' is hier nog niet zo ver iig.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.