4 september 2013

bonsai-eiken

het pad naar zee

Bonsai-eiken, het bestaat. Een bijzonder natuurfenomeen. We zagen het achter de duinen van Domburg-Oostkapelle in Walcheren. Door de sterke Noordzeewind lukt het de eiken niet hoger te worden dan 2 meter. Ze groeien er als grillige struiken. Voor alle zekerheid ben ik het gaan opzoeken in een natuurrapport van de streek: het betreft wel degelijk zomereiken, kanjers die hier 30 tot 40 meter hoog worden. De natuur is een kunstenaar.

struweel van 'bonsai-eiken', gebeeldhouwd door de natuur



5 opmerkingen:

  1. Heb dit ook al gezien, maar ik had er geen idee van dat het eiken waren. prachtig beeld met subtiele lichtspelingen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje voor de positieve commentaar Koen, de foto werd genomen net voor zonsondergang vandaar het oranje licht tegen de eikenstammen. groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is niet alleen een bijzondere, sfeervolle foto, maar het geeft ook aan hoe bomen zich kunnen ontwikkelen in minder royale omstandigheden.
    Het heeft wel iets weg van een mediterrane olijvenboomgaard; en dit moois heb je dus in onze eigen regio gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. die laatste foto met al die takken dooreen lijkt het al een bos op zich met een beetje verbeelding ;p

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.