7 januari 2012

nieuwe trend in sla-branche

Als ik die van ons naar de winkel stuur om een salade te kopen (ze mag uiteraard ook iets anders meebrengen), dan komt ze tegenwoordig met zoiets af:

eikenbladsalade uit de Colruyt

Dat moet toch een bedoeling hebben? En financieel interessant? Ik zie enkele voor de hand liggende voordelen: de salade blijft langer vers, de telers zitten niet meer met een pak wortelgestellen, als er een sneeuwballengevecht is kan je af en toe vriend en vijand verrassen met een klodder modder, je kan de salade thuis in zaad laten komen of (ik zag het gisteren Piet Huysentruyt doen met een preiwortel) je kan de wortels wassen, in ei-bloem rollen en frituren.  Het moet zijn dat containerteelt interessanter is dan volle-grond-kweek. Is iemand op de hoogte van de ware bedoeling? Kan je van zo'n salade blijven snijden?


5 opmerkingen:

 1. Naast het voordeel voor de tussenverkoper (langer fris-ogend) en voor de consument (langer vers) denk ik inderdaad dat de containerteelt ook voor de teler interessanter is: de eerste uitzaai gebeurt wellicht in van die 'plugs' proefbuisvormige dingetjes, vervolgens iets breder verspenene... en naarmate de planten groeien mogen ze verder uit elkaar.
  Bij teelt in volle grond moet je ofwel verder uit elkaar zaaien, ofwel tussenin erg veel wegwieden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien kan je 'm zo beter op de vensterbank zetten, naast de potpeterselie! hihi ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heeft dit inderdaad met de langere houdbaarheid van het product te maken. De sla blijft langer vers en dat is voor zowel koper als verkoper touché.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gewoon afsnijden en terug laten opgroeien lukt perfect in het juiste seizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aargh een levende sla.
  Die moet je voor het verwerken doden door een ontworteling met een welgemikte messnede ofwel levend in kokend water gooien.
  Of was dat niet met sla?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.