20 december 2009

sneeuwtapijt

de schoterweg richting centrum

10 centimeter sneeuw ligt er. Echt koud is het niet meer, zo'n 2 graden beneden de nul, maar wel regelmatig erg kille windopstootjes. Alhoewel er reeds een eerste maal gestrooid werd, blijft de weg er erg gevaarlijk bijliggen. Normaal geen probleem maar straks is er een verjaardagsfeest en dat betekent dat er naar de bakker moet gereden worden. Geen pretje.

En dat geldt ook om de buitenslapende auto in gang te krijgen. Geen leven in te krijgen. Gelukkig krijg ik de auto met zijn snuit in de overvolle garage geduwd en heb ik ergens nog een batterijlader liggen vanuit de tijd dat ik samen met die van ons avondschool auto heb gevolgd. De lader aangesloten en hier en daar wat bijverwarmd met een haardroger en na een half uurtje dan toch leven in de motor. De bestelling kan worden afgehaald. Deze nacht blijft de auto binnen slapen. Hopelijk dan geen gedoe meer. Niets zo mooi dan een sneeuwtapijt maar erg praktisch is het allemaal niet.

3 opmerkingen:

  1. Dat van die dienstweigerende auto ken ik; 't is hier van hetzelfde laken een pak. Leve de startkabels. Maar een nieuwe batterij dringt zich op. Ook voor uw auto, lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @menck: bij de laatste smeerbeurt had de garagist me nog gewaarschuwd dat het beste er af was. Maar ja, een vrouw doe je om die reden toch ook niet weg? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ge moet er het beste van maken he. Ideaal voor zotte fotoshoots. Imitatie (sneeuw)politiekers en sneeuwballen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.