13 december 2009

Foor 11

Op de vooravond van Heleens negende verjaardag (12/12) nestelden we ons in het Beringse casino om De Nieuwe Snaar nog eens gaan te bewonderen. Jan De Smet kennen onze mannen nog van "steek je vinger in de lucht", waarop hij samen met Arne Van Dongen kinderliedjes brengt van Woody Guthrie. De Nieuwe Snaar -de groep- was nog onbekend en daar mocht best verandering in komen. Deze groep is immers muzikaal maar zekers ook 'theatraal' iets van het beste wat België te bieden heeft.

Foor 11, hun nieuwste theatertournee, was alweer een lust voor oog en oor. Het Beringse publiek was erg enthousiast en applaudiseerde voor een bisnummer, dat er ook kwam. Ik hoorde sterke composities, prima liedjesteksten en een erg gevarieerd en origineel instrumentarium - wie komt nog voor de dag met een houtzaag, een paar lepels, een bombardon, een doormidden gezaagde gitaar, een mondharp en een mandoline?Zoals je op de trailer hierboven kan zien, dienden het stalen karkas van een oude paardenmolen en een afgedankte skilift als decor voor foor 11. Stuntman Geert Vermeulen, de Popeye van Vlaanderen, leeft er zich weer volledig in uit. Lachen geblazen maar ook bewondering voor zijn lenigheid en kracht. Ook een dikke pluim voor de decorbouwer(s) en de regisseur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.