4 januari 2009

stilzwijgen kan niet meer

Volgens de Verenigde Naties zijn er in de Gazastrook nu al 432 doden gevallen en 2.200 gewonden. Vrede vzw vraagt zich af wat er nog moet gebeuren vooraleer de internationale gemeenschap in beweging komt om een einde te maken aan het brutale en misdadige geweld.

Het stilzwijgen is onaanvaardbaar. De Europese houding luidt het failliet in van elke geloofwaardigheid in de Europese instellingen. Dat vertrouwen kan alleen hersteld worden als een duidelijke keuze wordt gemaakt voor een beleid gebaseerd op humanitaire waarden.

Vrede vzw vraagt daarom:

  • Onmiddellijke maatregelen om een einde te maken aan de vijandelijkheden
  • Een onmiddellijke en duidelijke veroordeling van alle geweld tegen alle burgers
  • Het onmiddellijk doorbreken van de blokkade tegen Gaza
  • De opschorting van het EU-associatieakkoord met Israël
  • De stopzetting van alle militaire relaties met Israël
  • Een wapenembargo tegen Israël
  • Een duidelijk plan dat op korte termijn kan bijdragen tot een politieke oplossing op basis van het internationaal recht.

  • Auteur: Ludo De Brabander, vzw Vrede.

    Lees het ganse artikel op MO. Toch nog meegeven dat er vandaag een betoging gepland is tegen deze oorlog en dat de Lijst Dedecker bij monde van ex-Vlaamsbelanger Jurgen Verstrepen een demonstratieverbod eist !!! Reden: "deze betoging is een gevaar voor de koopjesjagers". Zucht. Btw: Jurgentje is de man die zich profileert als dé verdediger van de vrije meningsuiting ("freedom of speech"), maar blijkbaar doelt hij uitsluitend op de populistische en extreem-rechtse standpunten van zichzelf en Dewinter et Co.

    1 opmerking:

    Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.