MNM

Heel even heb ik naar die nieuwe zender geluisterd. MNM heet het ding en het boegbeeld draagt de naam Peter Van de Veire. Hij, de enige echte, werd geïnterviewd terwijl ik uiterst behoedzaam, tegen 20 per uur, naar het werk reed. Ik hoorde hem zeggen dat "iedereen zich welkom moet voelen" en dat er "altijd fuif moet zijn". Door het gejingle en de reclame kon ik me er met de beste wil van de wereld en in de verste verte niet thuisvoelen al hingen er duizend borden met welkom tegen de gevel. En een fuifgevoel had ik ook al niet. Fuiven en gladde wegen, dat klikt niet goed. Ik heb dat eigenlijk nog zelden zo'n 'fuifgevoel'. Dat komt omdat ik met mijn twee voeten op de grond sta en regelmatig naar het nieuws luister. Een 'fuifgevoel' of fun terwijl er elders oorlog woedt? Hoe ver kan het navelstaren gaan? Peter zal ongetwijfeld zichzelf graag bezig horen en ook zijn spiegelbeeld moet tussen het bekken een geweldig gevoel opwekken maar ik vind zijn uitgebroed ei flutradio, met heel veel overbodig lawaai en met muziek waarvoor ik nog geen rotte cent zou ophoesten. Dan nog liever fluimen. Donna lustte ik ook niet. Er is dus niks veranderd. En dat moet ook niet. Radio 1 blijft mijn ding. De muziek die ik er de laatste weken hoorde was af. Helemaal mijn ding. Maar ieder diertje zijn pleziertje. Zelfs de dode Elvis blijft begeesteren, dus zal er voor MNM ook wel een publiek bestaan. Moge ze 'a big time' hebben. Ik zou er zot van worden. 't Is zonde van de zendtijd. Het tvprogramma zal beter zijn, het kan niet anders.

Reacties

Anoniem zei…
Overschot van gelijk. Doe mij eveneens maar Radio 1 (in afwisseling met StuBru, dat dan weer wel).
Anoniem zei…
Ik sluit mij volledig aan bij de vorige reactie, dat ze die mnm maar snel van de antenne halen. De naam alleen al ... en dan die slechte muziek.. en die presentatoren... er is volgens mij niets goed aan die radio, alleen dat donna nu weg is!
Anoniem zei…
't was een feeeeesje waar we allemaal mochten binnenspringen!!!

:-)

Dat hoorde ik PVDV zeggen in het journaal van acht uur deze morgen en toen had ik al genoeg gehoord.

Veel moet er inderdaad niet gebeuren om het beter te doen. Zonde van de zendtijd was dus beter, maar of dat wil zeggen dat het goed was?

In elk geval moet men geen AN meer kennen om programma's te presenteren op de openbare omroep, dat is een vaststaand (ergerlijk) feit. En Ben Crabbé en de marktkramer waren veruit het grappigst.

Daarmee is dan direct alles gezegd.
Anoniem zei…
Als het dan toch anders moet, doe mij dan maar de stilte...
zapnimf zei…
Vijf minuten MNM en ik schakelde ook terug naar mijn vorige post op de radio, daar kan ik je helemaal in volgen, maar wil dat nu zeggen dat we, omdat het oorlog is (het is altijd wel ergens oorlog en als er geen camera bovenop staat missen we er nog een paar)we vanaf nu niet meer mogen feesten/fuiven/lachen/het beest uithangen? Neen toch? Wat niet wil zeggen dat we er wel bij mogen blijven stilstaan. Zo stil als MNM hier in huis.
Anoniem zei…
Gisteren ook eens naar NMN geluisterd omdat Steven Lemmens de morgen doet op Stu Bru. Maar ik kwam toch snel terug bij Stu Bru uit.
bart zei…
inderdaad, in vergelijking met donna is er weinig of niks veranderd.
Geef mij ook maar de mix radio1-stubru.
'zonde van de zendtijd' is daarentegen wel steengoed :-)
Heidi zei…
Even off topic... : zie ik daar in jouw header, muggenbeet met een aureooltje???
Muggenbeet zei…
@heidi: in Tessenderlo heet dat rond ding "de maan".
Anoniem zei…
Idd vreselijke radio, geef mij maar radio 1 of de stilte ;)
Anoniem zei…
Ik word al evenzeer knetter van MNM. Slecht voor mijn ochtendhumeur. Radio één is de standaard, maar af en toe (als er ook daar te veel gezeverd wordt door Annemie en Sven) stem ik nog wel eens af op Klara.
Het TV-programma 'Zonde van de zendtijd' vind ik anders niet slecht. Alhoewel ik Aîda bijtreed wat het AN betreft. Er zijn grenzen. Of klink ik nu hopeloos ouderwets?
Anoniem zei…
Ik weiger zelfs te proberen en vind het al bij voorbaat slecht. Meer moet dat niet zijn.