literair stokje van no3.

Alhoewel ik geniet van mijn blogarme vakantie, ga ik toch graag in op het literair stokje van De Derde Belg of no3. Hij is niks voor niks één van mijn favorieten.

Hoeveel boeken heb je in je boekenkast staan?

We hebben thuis heel veel boekenkasten. Alle boeken -ruw weg geschat- tesamen komen we denk ik aan zo’n drieduizend boeken. Strips en kinderboeken meegeteld. De fictie is voornamelijk van mijn vrouw en de non-fictie is van mij. Maar… we hebben ze wel nog niet allemaal gelezen.

Wat is het laatste boek dat je hebt gekocht?

Nog niet zolang geleden heb ik er een nieuwe hobby bijgenomen. De Belgische geschiedenis proberen te ontrafelen. In dit perspectief kadert de aankoop van het boek ‘Veldslagen in de lage landen’ van Luc De Vos (uitgave: Davidsfonds). Mijn vrouw heeft ondertussen nog andere boeken gekocht maar dat is haast niet te volgen.

Welk boek lees je nu?

Ik lees altijd meerdere boeken tegelijk. Een deel daarvan lees ik niet uit omdat ze me vervelen, niet goed genoeg zijn, overroepen werden of onzin verkopen.

Momenteel herlees ik: Architectuur van Hundertwasser, De ekologische siertuin (Velt) en De landingsstranden in Normandië. Als nieuw leesvoer lees ik iedere dag de Morgen, zowat alle Nederlandstalige nieuwssites en sites van politieke partijen op het internet (die van het Belang is hilarisch lachwekkend) en de Blokwatchsite. Ik ben ook begonnen aan de België-reeks van het Nieuwsblad (16 kleine handige boekjes). Niet te dik en dus prima voor de vakantie. Ik doe niet mee met het opbod dat er in de vakantie vooral heel veel MOET gelezen worden. Ik doe andere dingen liever.

Wat zijn de 5 laatste boeken die je gelezen hebt?

Het Arendsnest van Hitler (historisch werkje)
Dierenactieboek (Singer - herlezing)
België Absurdistan (Rik Vanwalleghem- boekjes Nieuwsblad)
Leven in de anarchie (Luc Vanheerentals – herlezing)
Het seksuele leven van Catherine M. (Catherine Millet)

Welke boeken hebben een speciale betekenis voor je?

‘Werken is niet leuk' (redactie: Stan van Houcke) – gekocht in de Kritak in Leuven in januari 1984 . Gaat over arbeidsethiek en oorlog. Gaat in tegen dogma dat alle werk goed is en dat werken moet... In mijn jonge periode het juiste boekje op de juiste tijd.

De voltallige EPO-reeks: links maar tenminste kritisch waaronder “Daar komen ze aangemarcheerd” van Jos vander Velpen over extreem-rechts in Europa.

Het Hite rapport (Shere Hite) over de vrouwelijke seksualiteit. Voor een beter begrip van de andere helft van de wereldbevolking. Grappig vond ik de zinsnede dat het seksuele leven van de vrouw vaak begint als de man de deur uit is!

Het groene boekje – woordenlijst Nederlandse taal. Ligt altijd in mijn buurt bij schoolwerk of blogwerk. Onze taal is mooi maar niet altijd logisch.

Het vermelde achitectuurboek over Hundertwasser. Gekregen van mijn vrouw en ik ben een echte fan van Hundertwasser. Zou een prachtig alternatief zijn voor de miljoenen oerlelijke, kleurloze gebouwen van deze wereld.

Ik speel dit interessant stokje door aan ‘Relatief’ (Liesbeth) en ‘Rigoureus’ (Wim). In de hoop dat ze bijten.

  Reacties

  John zei…
  I wish I understood Dutch, oh well...
  Stijn zei…
  Hoezo, geen comment mogelijk op het berichtje onder dit? Geweldige vergelijking! Zat Verstrepen ook maar in Sudan.
  liesbeth zei…
  Komt er binnen de korste keren aan.
  Tanguy_Veys zei…
  Ik wou dat ik wat meer tijd had om te lezen.