4 juli 2005

7 seconds op live8

Over live8 geen slecht woord van mij. Ik sta er volledig achter en ik heb er urenlang van genoten vanuit mijn luie zetel. Alleen deze muggenzifterigge opmerking over de muziek -wat bij concerten toch niet zo onbelangrijk is-:

Ik hoorde veel vals zingen. Iemand die Elton John kwam vervoegen spande duidelijke de kroon, gelukkig ben ik zijn naam vergeten. Ander dieptepunt vond ik de vertolking van 7 seconds, het oorspronkelijk prachtige duet van Youssou N'Dour en Neneh Cherry uit 1994. Wie was daar dat liedje aan het mismeesteren? Wie was dat kwijlend wichtje naast Youssou? Was dat een waterrat met een longontsteking? Een gecastreerd kanariepietje met een stembereik van 1 octaafje?

Het was Dido! Miljoenen platen heeft ze al verkocht. 't Is ook een mooi meisje. En ze steunt het goede doel, dat is allemaal prima. Maar ze kan NIET zingen. Geen kracht, nauwelijks een toonbereik, geen intonatie,... zelfs te plat voor het een slap afkooksel te noemen van Neneh... Schone heupen kunnen duidelijk geen kwaad als je platen wenst te verkopen. Geef me dan Annie Lennox maar. Feitelijk gestopt maar nog stukken beter dan libiDido.

Dit moest ik toch even kwijt voor ik subiet onder de dekens kruip. En dan lekker dromen van Dido. Plakband op de mond, dat spreekt voor zich.

6 opmerkingen:

 1. Een mond dient niet alleen voor te zingen...is een voorspelbaar comment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mond dient niet alleen om te zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, heb je Pink Floyd en Macca gezien? Dat was wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neen, pink floyd en macca heb ik niet gehoord. Andere bezigheden maar niet wat je denkt. Bedankt ook voor de taalcorrectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Euh, het was niet bedoeld om de taalpurist uit te hangen (onbewust dan?), dan wel om de flauwe plezante uit te hangen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zeg je laatst hoorde ik the queens of the stoneage live bezig van rock werchter op stubru, en ik dacht dat het een zootje amateurs waren, zo slecht klonk het,
  waarschijnlijk zijn dat die cd makers die de plaat ZO ENORM kunnen bewerken dat wij het mooi vinden

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.