4 juli 2005

7 seconds op live8

Over live8 geen slecht woord van mij. Ik sta er volledig achter en ik heb er urenlang van genoten vanuit mijn luie zetel. Alleen deze muggenzifterigge opmerking over de muziek -wat bij concerten toch niet zo onbelangrijk is-:

Ik hoorde veel vals zingen. Iemand die Elton John kwam vervoegen spande duidelijke de kroon, gelukkig ben ik zijn naam vergeten. Ander dieptepunt vond ik de vertolking van 7 seconds, het oorspronkelijk prachtige duet van Youssou N'Dour en Neneh Cherry uit 1994. Wie was daar dat liedje aan het mismeesteren? Wie was dat kwijlend wichtje naast Youssou? Was dat een waterrat met een longontsteking? Een gecastreerd kanariepietje met een stembereik van 1 octaafje?

Het was Dido! Miljoenen platen heeft ze al verkocht. 't Is ook een mooi meisje. En ze steunt het goede doel, dat is allemaal prima. Maar ze kan NIET zingen. Geen kracht, nauwelijks een toonbereik, geen intonatie,... zelfs te plat voor het een slap afkooksel te noemen van Neneh... Schone heupen kunnen duidelijk geen kwaad als je platen wenst te verkopen. Geef me dan Annie Lennox maar. Feitelijk gestopt maar nog stukken beter dan libiDido.

Dit moest ik toch even kwijt voor ik subiet onder de dekens kruip. En dan lekker dromen van Dido. Plakband op de mond, dat spreekt voor zich.

6 opmerkingen:

[muggenbeet] zei

Een mond dient niet alleen voor te zingen...is een voorspelbaar comment.

Zeveraar zei

Een mond dient niet alleen om te zingen.

Zeveraar zei

Trouwens, heb je Pink Floyd en Macca gezien? Dat was wel lekker!

[muggenbeet] zei

Neen, pink floyd en macca heb ik niet gehoord. Andere bezigheden maar niet wat je denkt. Bedankt ook voor de taalcorrectie.

Zeveraar zei

Euh, het was niet bedoeld om de taalpurist uit te hangen (onbewust dan?), dan wel om de flauwe plezante uit te hangen... ;)

Jack Mondale zei

ik zeg je laatst hoorde ik the queens of the stoneage live bezig van rock werchter op stubru, en ik dacht dat het een zootje amateurs waren, zo slecht klonk het,
waarschijnlijk zijn dat die cd makers die de plaat ZO ENORM kunnen bewerken dat wij het mooi vinden