2 april 2014

moet je doen


Prunus verucunda "Autumn Glory" met bezoeker
 Niet twijfelen! Als je dezer dagen de kans ziet om op een woensdag of een zondag (van 10 tot 17 uur) af te zakken naar het Arboretum van Wespelaar moet je dat echt een keer doen. Wat een openbaring! De uitmuntende verzameling vroegbloeiende Magnolia's staat er thans massaal te pronken. De zachte winter heeft de bloemen nauwelijks geraakt wat tot een uitzonderlijk weelderige bloei heeft geleid. Ook sierkersen en sierappels zijn er te bewonderen. Zelf was ik naar Wespelaar afgezakt om er de gele Magnolia's te bekijken maar al snel bleek dat ik mijn 'actieradius' moest verbreden en dat ik ogen te kort kwam voor de bijzondere Magnoliacollectie die op initiatief van Philippe de Spoelberg verzameld werd.

 Later over dit bezoek meer (en veel foto's) maar wacht niet te lang want heel wat Magnoliabloemen beginnen af te vallen.... met mooie bloemtapijten tot gevolg. Het arboretum is 20 ha groot waardoor je in alle rust van deze pracht kunt genieten. "Als wandelaar op de Magnoliaweide waan je je in een sprookjeswereld", lees ik op de bezoekersfiche, en dat is geen letter gelogen. Ongelofelijk dat dit arboretum nog zo weinig gekend is. Een juweeltje dat verdient om ontdekt te worden. 

Toegang: 5 euro. De inkom bevindt zich vlakbij de kerk van Wespelaar. Terwijl jij je GPS instelt of je landkaart open plooit, ga ik intussen een selectie maken van de 250 foto's die ik deze voormiddag nam. 6 opmerkingen:

Menck zei

As a matter of fact: ik ben daar volgende week vrijdag vlak in de buurt (no kidding). Tegen dan is het te laat om nog van deze schoonheden te kunnen genieten, zeker? Toeme.

Ludo RUTTEN zei

Alleen open op woensdag en zondag Menck. Maar heel mooi arboretum.

fruitberg zei

Wespelaar, dat is voor mij niet zo ver. Bedankt voor de tip.

MN zei

Een beetje ver helaas maar ook hier staat overal alles in bloei en sneeuwt het ook alweer bloesemblaadjes. Heerlijk al die schoonheid.

de biodiverse tuinier zei

Vrees dat het voor een andere keer zal zijn ... Maar goeie tip!

Johan Beckers zei

Hm, dit arboretum kende ik ook niet.
En verdikke, nu ik eindelijk het vrouwtje hier heb kunnen overtuigen om toch een Magnolia te planten.
Misschien toch zondag nog even binnenspringen alhoewel de schoonheid allicht over haar hoogtepunt zal zijn.