15 april 2014

beet!

krabspin op de loer.... en beet!

Niet alleen de fruitbomen zijn blij met zo veel wilde bijtjes en hommeltjes. Laat maar komen denken ook de krabspinnen. Verscholen in de wilde judaspenning wordt er gewacht op het volgende slachtoffer. Nadat eerder een oranjetipje leeggezogen werd, zijn verse lichaamssappen welkom. Wat later heeft de krabspin beet. Een web spannen, daar houdt deze spin zich niet mee bezig. Hij is meester in camouflage en de verrassingsaanval. Aan de 'zwelling' van zijn achterlijf te zien, smaakt de maaltijd.


7 opmerkingen:

silvia zei

wat kan de natuur toch wreed zijn ... ;-)

Woelmuizenier zei

Muggenbeet op de loer.... en beet!

blijentuin zei

Mooi in beeld gebracht Ludo! Ik heb hier ook een spin betrapt in een van m'n bijenhotels en zou m'n foto's eens moeten bekijken, maar momenteel is er nog teveel te doen in de tuin :-).

Menck zei

Die krabspin is bijzonder zwaar aan het tafelen, me dunkt. De buit overstijgt zowaar haar eigen grootte.
Leg de Rennie's alvast maar klaar.

Zem zei

Bijzondere beelden. Ik had nog nooit van een krabspin gehoord.

fruitberg zei

De krabspin is absoluut een schoonheid. Gek dat ze zelfs op een paarse bloem erin slaagt prooien te vangen, maar vooral verwonderlijk dat zo'n klein beestje zoveel kracht heeft om een hommel te vangen die wil wegvliegen

Ludo RUTTEN zei

Er zijn er die stellen dat insecten kleuren anders waarnemen dan mensen. De kracht van de krabspin zit hem in het krachtig gif dat meteen geïnjecteerd wordt en grote prooien ogenblikkelijk verlamt.